Jonge kuikens geboren (en af te halen)

We hadden ons dit jaar voorgenomen om onze kippen die altijd los lopen beter in de gaten te houden dan vorig jaar! Wij hadden vorig jaar ineens een invasie van kleine kuikentjes die onder struiken en achter het huis tevoorschijn kwamen.

Dit jaar zou ik de kippen in de gaten houden waar ze zich verscholen hielden tijdens het broeden?! Ik haalde de eieren weg en liet er in ieder nest 1 liggen, want anders vond ik het wel heel zielig! Maar 1 kip kon ik maar niet vinden. Ik vond wel wat eieren die door eksters waren opgegeten dus ging ik er van uit dat de kip ze niet meer had.

Op 11 juli tijdens een hevige regenbui zag ik deze kip ineens te voorschijn komen met 11 kuikens!!! Vorig jaar heb ik voor 32 kuikens een nieuw huis moeten zoeken en gelukkig ook gevonden.

Dus wilt u 1 kip of meerdere van ons en beloofd u er goed voor te zorgen dan kunt u langskomen of contact opnemen. Rond half augustus kan men ze gratis ophalen.

 

1 bericht

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Laat een bericht achter