Het nieuwe seizoen 2016

De tuin is nog niet op zijn mooist zo in het begin van Maart/ April maar alle planten doen wel weer hun best om in Mei en Juni weer zeer voordelig tevoorschijn te gaan komen.
Hopelijk heeft u net als wij er weer zin in mijn dochter Linda staat alweer te trappelen om haar prachtige mooie nieuwe keuken te gaan gebruiken voor alle lekker taarten e.d.

Onze KLOINE HIGH TEA en GROTE HIGH TEA zijn al beroemd en in het prachtige boek OP DE THEE BIJ wat u ook bij ons kunt kopen voor 14,95 zijn er ook 2 bladzijde voor ons ingeruimd Emoji.

Inmiddels zijn wij niet meer de enige theetuin in West Friesland toen wij 7 jaar geleden begonnen was dit wel het geval zodat de keuze nu groot is voor de fietser of wandelaar.

Nieuw dit jaar zijn de BABYSHOWERS speciaal bedacht voor alle nieuwe moeders in WEST FRIESLAND en hun baby,s natuurlijk.
Dit fenomeen is over komen waaien uit Amerika waar ze de nieuwe moeder enkele weken voor de bevalling verrassen met kado,s en een gezellig bij elkaar zijn met wat lekkers en quizjes . Hier over meer onder de aanduiding BABYSHOWERS .

Natuurlijk hebben we weer nieuwe theesoorten en nieuwe serviezen want ik kan het niet laten om nieuwe kopjes en theepotten aan te schaffen.!

Ook hebben we al enkele jaren een geweldige samenwerking met HET HOEDEN MUSEUM van Wil Gorter en de TENTOONSTELLINGSRUIMTE DE MANTEL waar ieder jaar weer het prachtige werk van MARIUS VAN DOKKUM te bewonderen is.

Inmiddels is er een nieuw onderzoek gedaan naar HET GROEN van de natuur dat dit wel degelijk een zeer rustgevende werking heeft op het menselijk lichaam en dat het stresshormoon hier door flink word vermindert dus wat is er heerlijker om tot rust te komen in onze theetuin die 150 meter van de weg aflicht en waar u onder het genot van een lekker kopje thee/koffie en een heerlijk stukje taart en alle dagelijkse drukte kunt vergeten.

Graag tot ziens Marjolein Ton en Linda

Seizoen 2015

Lieve mensen op dit moment is het begin maart en het weer is goed.

De afgelopen week zijn we al verschillende keren gebeld door gasten die zich afvroegen of we al open waren!
Toch willen we wachten tot 1 april Toen ik van de week in de tuin bezig was zag ik al de eerste kikker onze tuin verkennen.
Als de zon zo lekker blijft schijnen krijgen we het zelfde als vorig jaar dat alle plantjes al weer aardig vroeg boven de grond komen.
En dan hoop je natuurlijk niet dat een flinke nachtvorst alles vernield.

Afgelopen winter hebben we weer niet stil gezeten onze POORCH die we al heel lang hebben is vergroot en er zitten nu schuifdeuren in. Dus het maakt niet meer uit of het regent u zit altijd droog.

Ook onze THEEHUT heeft een kleurtje gekregen en alles is er uit geweest omdat er een andere vloer in kwam. Nog even hard doorwerken en dan is 3 april hopelijk alles klaar.

Alle theepotten, kopjes, gebaksschoteltjes en glazen nog even in een sopje (op zich is dat al een dagtaak) en dan kunnen we u weer ontvangen in onze gezellige theetuin De Libel tussen het groen verscholen aan de Dijkweg 172 te Andijk.

Voor informatie kunt u altijd even bellen op 06-29494703.

Graag tot gauw,
Ton, Marjolein en Linda

Marius van Dokkum expositie in Andijk

Door de vele positieve reacties hebben we samen met Marius van Dokkum besloten om jaarlijks een terugkerende expositie van zijn werken in Andijk te houden.

In 2015 zal de expositie ook weer in onze ruimte op het Hornpad in Andijk worden gehouden.

Wanneer : 2 juli t/m 12 september 2015
Dagen : Donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag
Tijden : 13.00 – 17.00 uur
Adres : Hornpad 19
Plaats : Andijk
Toegang : Gratis

Wilt u met een groep buiten de normale openingstijden komen, of heeft u vragen, dan graag even contact opnemen met Annet Mantel – van Dokkum per: email info@expositieruimtedemantel.nl of telefonisch: 0228 591425.

Tijdens de expositie zal Marius van Dokkum een aantal middagen persoonlijk aanwezig zijn. De datums worden nog bekend gemaakt.

In samenwerking met Theetuin de Libel en het hoedenmuseum “Zet ‘m op” organiseren wij een leuk dagje uit met hierbij een leuk dagprogramma:

Dagprogramma inclusief lunch (15 – 40 personen)

Ontvangst met koffie/thee
Annet vertelt over het bijzondere werk van Marius van Dokkum (In de pauze koffie/thee met koekje)
Een heerlijke lunch verzorgd door Theetuin “De Libel”
Wil Gorter vertelt op meeslepende wijze over haar hoedenverzameling (ook leuk voor mannen!)
en…alles onder één dak aan het Hornpad in Andijk

Wat zijn de kosten?

Vanaf 15 personen zijn de kosten € 23,50 per persoon incl. lunch

U kunt altijd mailen of bellen! info@expositieruimtedemantel.nl Tel. 0228 591425

Met vriendelijke groet,
Annet Mantel – van Dokkum

Hornpad 19

1619 BP Andijk

Klik hier voor meer informatie van expositieruimte de Mantel

Uitnodiging voor een gezellig dagje in Andijk

Als u  binnenkort een bezoekje gaat brengen aan ons mooie Andijk dan is het misschien ook leuk om een bezoek te brengen aan  expositieruimte de Mantel ..
Hier zijn de schilderijen te bewonderen van Marius van Dokkum veel mensen kennen zijn werk al door o.a zijn aanzichtkaarten ,puzzels en kinderboeken.Maar ook zijn humoristische schilderijen en prachtige portretten zijn zeker een bezoek waard.
Ik weet zeker dat u zijn werk zult herkennen u kunt tot en met 6september terecht op het Hornpad 19 op donderdag,vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00.
Als u toch op het Hornpad bent loopt u dan ook even binnen bij Het Hoedenmuseum van Wil Gorter.
Dit leuke kleine museum waar ieder hoedje een geschiedenis heeft is ook  zeker een bezoekje waard.
Hornpad 11 open tot 30sptember donderdag,vrijdag en zaterdag van 13;30 tot 17;00.
Mocht u na al dit moois zin in “‘koppie’” hebben dan kunt u altijd bij Theetuin de libel terecht .
Natuurlijk is alles zelf gebakken van de Andoiker scone tot de appeltaart aan toe maar we hebben ook broodjes,kaasplanje of een Kloin high tea,tje schuift u maar aan.
Veel plezier met onze Andoiker uitjes

Theetuin De Libel bestaat 5 jaar

De theetuin bestaat dit jaar alweer 5 jaar ongeloofelijk de tijd is omgevlogen.

Als we terug kijken hoe we begonnen zijn met een zeiltje een waterkoker en een oude ijskast dan hebben we het nu toch aardig voor elkaar. Het blijft eenvoudig maar volgens sommige gasten is dit juist het leuke er van! We hebben heel wat appeltaarten ,Andoiker scones en high tea,s gemaakt de afgelopen jaren.

Ik kan bijna een boek schrijven over alle verhalen die we hier gehoord en meegemaakt hebben. Misschien doe ik dat nog wel eens!

We zijn heel dankbaar voor alle gasten die bij ons te gast geweest zijn en het weer doorvertelde aan vrienden, familie en kennissen , reclame van mond tot mond blijkt toch het beste te zijn hebben we gemerkt.

Onze mooie omringdijk trekt heel veel toeristen op de fiets, wandelend of met de auto.(wij hebben een mooie kaart van deze dijk met al zijn bezienswaardigheden erop gratis)

Er is zoveel te doen en te beleven in West -Friesland een prachtige plek om eens even tot rust te komen.

En dan misschien even stoppen voor een lekker “koppie thee of koffie met verse taart “bij Theetuin de libel in Andijk

Graag tot ziens.

Vriendelijke groeten namens Marjolein, Ton en Linda

 

Voetreflexmassage na de lange inspanning van het wandelen of fietsen.

Het komende seizoen kunt u bij ons terecht voor een heerlijke voetreflex.

Als u met vriendinnen een lekkere wandeling heeft gemaakt en dan bij ons komt uitrusten,dan kunt u onder het genot van onze heerlijke high tea verwend worden met een voetenbad en de voetreflexmassage.

Een dag om dus lekker te onthaasten denk er eens over na. Als het u wat lijkt dan wel even reserveren.

We gaan weer genieten…. High tea at sea met de Schuttevaer vertrek vanuit Enkhuizen

Vaart u met ons mee? Op vrijdag 6 september 2013 gaat Theetuin de Libel weer uit varen , en niet zomaar met een schip maar met dit prachtige gerestaureerde erfgoed de Schuttevaer.

In samenwerking met de bemanning van de Schuttevaer zullen wij op vrijdag 6 september 2013 om 18.00 afvaren vanuit de haven van Enkhuizen (achter het VVV). Tijdens de vaart zullen wij u voorzien van een uitgebreide high tea. We zullen zo rond 22.00 weer de haven van Enkhuizen in varen. De kosten bedragen € 34,– per persoon.

Om samen met ons te mogen genieten van dit uitstapje kunt u telefonisch contact met ons opnemen om uw reservering door te geven. Wij zijn bereikbaar op 06 29494703. Uiteraard   kunt u uw reservering ook doorgeven tijdens uw bezoek aan de theetuin.

Expositie Koopmanspolder in het Poldermuseum te Andijk

De Koopmanspolder bij Andijk, gemeente Medemblik, is de komende jaren het toneel voor eigentijdse landschapsinrichting en waterbeheer. De werkzaamheden in de polder zijn bijna afgerond. Vooruitlopend op de openstelling van de Koopmanspolder na de zomer, is er een tentoonstelling “Koopmanspolder.

Samen werken aan natuur, landschap en waterbeheer voor de toekomst” gemaakt. De tentoonstelling geeft in woord en beeld informatie over de nieuwe inrichting, de proeven met waterbeheer en de historie van de Koopmanspolder.

De tentoonstelling wordt zaterdag 27 april officieel geopend. Vanaf 1 mei 2013 bent u van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken. (Copyright poldermuseum 2013).

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.poldermuseum.nl/

Dinsdag 30 april 2013 zijn wij gesloten.

De eerste Theetuin De Libel baksel van 2013

Vandaag op deze mooie fijne dag zijn we dan eindelijk weer geopend. Wij hebben er zin in en de eerste bezoekers zijn alweer langs geweest.

Wij zijn begonnen met bakken naar eigen recept van onze echte Andoiker scones. Wat er voor de rest dit seizoen weer de ovens uit komt rollen blijft altijd een vraag maar er is altijd ruimte en plezier voor nieuwe taarten. Wilt u ook van dit heerlijks proeven kom dan graag eens langs.